Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Ο (διακηρυγμένος και σιγοκαίων) Πόλεμος άρχισε!
            Φίλοι μου λάβετε θέσεις.
ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΩΣ και μόνο σκεπτόμενος, σας λέω ότι οφείλουμε να πούμε ένα ηχηρό Bye bye στην (Γερμανική) Ευρώπη και να ταχθούμε ανοιχτά με τις Η.Π.Α, και την Βρετανία.
Γιατί παίρνω αυτήν την θέση; δεν θα μακρηγορήσω.
Γεωπολιτικώς λοιπόν Η.Π.Α και Γερμανία ήταν ανέκαθεν σε σύγκρουση συμφερόντων (για να το θέσω πιο εύηχα!)  Η Γερμανική Γεωγραφική Σχολή- η ιδρυτική Σχολή της Γεωπολιτικής, δια του ιδρυτή της Friedrich Ratzel (1844-1904) και του πνευματικού του τέκνου Karl Haushofer (1869-1946) πίστευε ότι η Γεωπολιτική θα είναι και πρέπει να είναι η γεωγραφική συνείδηση του κράτους και ότι ο κόσμος πρέπει να είναι χωρισμένος σε 4 ζώνες (Παναμερικανική, Ευραφρικανική, Πανρωσική και Ασιατική, με τις Ζώνες του Βορρά να περικλείουν τα εκάστοτε ηγεμονεύοντα κράτη). Σας λέει κάτι αυτό; για φανταστείτε λίγο τις παραπάνω ζώνες’ π.χ. η Ευραφρικανική- που μας αφορά άμεσα, Βόρεια έχει την Ευρώπη- βλέπε Γερμανία και Νότια την Αφρική και τις Αραβικές Χώρες! Surprise!!!.
Πάμε παρακάτω:
Η Αγγλοσαξονική Σχολή της Γεωπολιτικής, η οποία επηρεάστηκε βαθύτατα από την Γερμανική Σχολή τόνιζε και αυτή, δια του ιδρυτή της Αγγλου Sir Halford Mackinder (1861-1947) και του συνεχιστή της σκέψης του Αμερικανού Nickolas Spykman (1893-1943), την Οικονομικο-γεωγραφική διάσταση της Γεωπολιτικής Σκέψης και ότι οι Γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί στον πλανήτη καθορίζονται από την κεντρική Ζώνη Αξονα Heartland, όπου ανήκουν οι χερσαίες δυνάμεις και τα κράτη που ανήκουν στον Εξωτερικό Νησιωτικό Δακτύλιο. Στην κεντρική Ζώνη τοποθετείται η Ρωσία και η Γερμανία και στην Εξωτερική Νησιωτική οι Η.Π.Α, Βρετανία.
Επειδή λοιπόν οι σχέσεις των κρατών πάντα ήταν και θα είναι σε Γεωπολιτικά πλαίσια, σκεφτόμενοι την προηγούμενη ιστορία των τελευταίων 140 χρόνων, βλέποντας την ανοιχτή πλέον σύγκρουση των Χερσαίων δυνάμεων με τις Νησιωτικές, την Βρετανία που έγκαιρα διήδε τι έρχεται και «την έκανε», και το ότι πάντα οι Νησιωτικές δυνάμεις κέρδιζαν (θυμηθείτε και τους Θουκυδίδη και Θεμιστοκλή με το Μέγα το της Θαλάττης κράτος, προσθέτοντας ότι άλλο εσείς θέλετε για την Ευρώπη που βλέπετε (εγώ μέχρι εδώ με την ανάλυσή μου), λέω Ευρώπη τέλος.

Υ.Σ. Ολες τα παραπάνω γραφόμενα είναι προιόν μελέτης της Γεωπολιτικής επιστήμης, αφουγρασμού της επικαιρότητας και σκέψεών μου’ εδράζονται δε αποκλειστικώς σε επιστημονικά στοιχεία που ελήφθησαν από Βιβλία κυρίως του καθηγητού μου Ι. Μάζη. Μακριά από εμένα κάθε είδους πολιτική προσέγγιση. Απλούστατα ΔΕΝ ΜΕ ΑΓΓΙΖΕΙ.

...δείτε τι γράφεται στον Τύπο:

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας

Συνεχίζουν να «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» ΗΠΑ και Γερμανία στον απόηχο της συνύπαρξης του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ στην Ταορμίνα της Ιταλίας για τη σύνοδο των G7 και την σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, η οποία έχει οδηγήσει σε πόλεμο δηλώσεων μεταξύ των δύο πλευρών. Νωρίτερα την Τρίτη, ο Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε σε μία προκλητική ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Twitter, χαρακτηρίζοντας την στάση της Γερμανίας «πολύ κακή για τις ΗΠΑ». «Έχουμε ΤΕΡΑΣΤΙΟ εμπορικό έλλειμμα με τη Γερμανία, και επιπροσθέτως πληρώνουν ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ από αυτά που θα έπρεπε για το ΝΑΤΟ και τον στρατό. Είναι πολύ κακό για τις ΗΠΑ. Αυτό θα αλλάξει», έγραψε χαρακτηριστικά ο ίδιος. Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε τονίσει κατά την ομιλία του στην σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες πριν από μερικές ημέρες ότι η πλειοψηφία των μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας δεν ανταποκρίνεται στις οικονομικές της υποχρεώσεις, γεγονός το οποίο είναι άδικο για τον αμερικανικό λαό.Το εν λόγω σχόλιο αποτελεί μάλλον απάντηση σε δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου την Κυριακή, ενώπιον υποστηρικτών της στο Μόναχο, όπου ανέφερε ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει «να πάρουν τη μοίρα τους στα χέρια τους» και να μην αναμένουν υποστήριξη από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος27/5/17, 10:41 μ.μ.

    Συγχαρητήρια. Είναι ένα blog που θα κοσμήσει το χώρο του διαδικτύου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπερβάλλεις ανώνυμε φίλε αναγνώστη πλην όμως σε ευχαριστώ

      Διαγραφή